Kattoturvatuotteet

Nykyiset viranomaismääräykset edellyttävät asianmukaisia kattoturvatuotteita, joiden avulla katolla liikkuminen tehdään turvalliseksi. Löydät Profiilikeskuksesta kaikki luotettavat ja tarkoituksenmukaiset kattoturvatuotteet. Kattoturvatuotteet valmistetaan kuumasinkitystä teräksestä. Värillisissä vaihtoehdoissa korroosion kestävä pulverimaalaus on tehty sinkityksen päälle.

Seinätikas, Lapetikas ja Turvatikas

Aloita turvallinen liikkuminen katolle huolella valituilla, kestävillä seinätikkailla. Vaivaton pääsy katon harjalle varmistetaan lapetikkailla. Tikkaiden runko on valmistettu ovaalin muotoisesta teräsputkesta.

Seinätikaan, lapetikkaan sekä poistumistikkaan runkopituudet ovat 1.2m, 2.7m, 3.3m ja 4,2 m. Tikkaan pituutta on helppo jatkaa liittämällä toisiinsa useampia tikasrunkoja. Liitoskohta lukitaan  pultilla. Seinätikkaassa perusrungon lisäksi tulee seinätikkaan asennussarja, joka sisältää tikkaan yläkaaret, seinäkiinnitysjalat ja räystästuet.

Lapetikas kiinnitetään pelti- ja huopakattoon korokejaloilla ja lukkosaumakattoon kaksiosaisella keskikiinnikkeellä, joka puristetaan profiilipellin pystysaumaan.

Turvatikasta käytetään kaksi- tai useampikerroksisissa rakennuksissa mahdollistamaan hätätilanteessa poistumisen ikkunan kautta. Perusrungon lisäksi turvatikkaan asennussarjaan kuuluu lyhyet seinäkiinnikkeet. Turvatikkaaseen voi liittää myös 1.5 m pituisen sivutankosarjan, vaakasiirtymistä varten. Sivutankosarjaan kuuluu myös seinäkiinnikkeet ja ruuvit.

Kattosilta

Katon huoltoa vaativille kohteille, kuten savupiipuille ja läpivienneille, tulee järjestää turvallinen kulkutie vesikatolla. Kattosilta on vakaa valinta, jolla turvaat katon huoltokohteisiin pääsyn äärimmäisissäkin olosuhteissa.

Kattosiltasarjan pituus on 3 m. Sarjaan kuuluu luistamaton kattosiltaelementti, kannakkeet tiivisteineen, kiinnitystarvikkeet ja kaltevuudensäätölevyt, joilla kattosilta säädetään haluttuun kulmaan. Osia on saatavana myös irallisena.

Lumiesteet

Lumiesteillä estetään vaaratilanteet, joita lumen ja jään katolta putoaminen saattaa aiheuttaa. Lisäksi lumiesteillä voidaan suojata katolla sijaitsevia rakenteita. Lumiesteet tulee sijoittaa mahdollisimman lähelle räystästä kuitenkin niin, että lumikuorma jää kantavan rakenteen päälle tai yläpuolelle. Pitkillä lappeilla (yli 5m) on lumiestettä asennettava useampaan riviin jakamaan lumikuormaa koko katon kannateltavaksi. Lumiestesarjaan kuuluu kaksi jämerää 3 m:n teräsputkea, katemateriaaliin sopivat kannakkeet, ruuvit ja tiivisteet.

Nämä tuotteet voit tilata suoraan sivustoltamme ->

Seinätikas ja lapetikas

tuotekuvat_isot_seina_ja_lapetikkaat2

Kattosilta

tuotekuvat_isot_kattosilta

Lumieste pelti-, huopa ja tiilikatolle

tuotekuvat_isot_lumiesteet